Laren

De gemeente Laren, Imkervereniging VBBN en Gewildgroei slaan de handen ineen om de biodiversiteit in Laren te bevorderen. Op 13 mei 2017 starten zij een speciale actie onder het motto (N)iets doen voor de biodiversiteit in Laren. Doet u mee? De eerste 3 deelnemers worden beloond met een Living Pavement tegel, waarmee de natuur nog een extra handje geholpen wordt.

Gezamenlijk initiatief

Wethouder Ton Stam: “Laren ziet er behoorlijk groen uit, maar niet al dat groen is natuurlijk. De verscheidenheid aan dieren en planten in ons dorp loopt flink terug. Daarom ben ik blij met dit gezamenlijke initiatief. Ik hoop dat veel Laarders meedoen aan deze actie en zien wat er groeit en bloeit als je een vierkante meter tuin met rust laat.”

Meedoen

U kunt meedoen aan deze actie door 1 vierkante meter gazon te ‘doneren’ door dit niet te maaien en de natuur zijn gang te laten gaan. De gemeente Laren verdubbelt het aantal aangemelde vierkante meters in stukken openbaar groen. Op die plekken gaat de gemeente het gras op een natuurlijke manier beheren.

Aanmelden

U kunt zich via dit formulier aanmelden voor deze actie. Wees er snel bij en maak zo kans op 1 van de 3 Living Pavement tegels.

Feestelijk startsein op 13 mei

Op 13 mei 2017 geeft wethouder Ton Stam samen met Johan Calis, voorzitter van Imkervereniging VBBN, het feestelijke startsein voor deze actie. Dit doen zij op de Schapendrift, ter hoogte van huisnummer 35. Aansluitend vertelt Johan Calis over bijen, insecten en biodiversiteit. Ook de initiatiefnemers van Gewildgroei zijn aanwezig en vertellen meer over dit initiatief. U bent hierbij van harte welkom, aanvang om 11.00 uur.

Geestenberg

Wij vroegen inwoners van de Eindhovense wijk Geestenberg om één vierkante meter gazon deze zomer niet te maaien. 54 huishoudens deden mee en doneerden een stukje tuin voor biodiversiteit. Wij vroegen de gemeente Eindhoven om die ‘gecrowdfunde’ vierkante meters te verdubbelen in het buurtpark ‘de groene long’. Natuurfilmer Tim Visser bracht het leven binnen de vierkante meters van dichtbij in beeld.

(N)iets doen voor biodiversiteit is mogelijk gemaakt door Buurtcultuurfonds040

Gewildgroei presenteert de korte wildlifemovie (N)iets doen voor biodiversiteit. Niet opgenomen in de Serengeti of het Amazoneregenwoud, maar in Geestenberg

(N)iets doen voor biodiversiteit 2

(N)iets doen voor biodiversiteit 1 - 2